Mäkihypyn aloittaminen

Mäkihyppyharrastus on helppo aloittaa!

Harjoittelemme Herttoniemen mäkikeskuksessa ympäri vuoden ja mukaan pääset ottamalla rohkeasti yhteyttä. Mäkikeskuksessa on jonkin verran lainavarusteita, joten alkuun et tarvitse edes omia välineitä vaan saat tarvitsemasi varusteet lainaksi. Mäkikeskuksessa on kolme hyppyrimäkeä (K2, K15 ja K22), jotka sopivat erityisesti nuorempien harrastajien harjoitteluun.

Järjestämme kolme kertaa vuodessa myös ohjattuja mäkikouluja lajista kiinnostuneille.

Mäkihyppy sopii kaikenikäisille

Tyypillinen ikä aloittaa mäkihyppyharrastus on 6-11 vuotta, mutta harrastus sopii kaikenikäisille. Harrastajiemme ikähaarukka onkin 6-70+ vuotta.

Mäkihyppyharjoittelun voi aloittaa kun tasapaino on kehittynyt niin, että pysyy pystyssä suksien päällä. Pienimpien harrastajien harjoittelu koostuukin pääsääntöisesti erilaisista suksilla tehtävistä, tasapainoa kehittävistä, harjoituksista. Harjoittelu voidaan aloittaa esimerkiksi laskemalla hyppyrimäen alamäkeä omilla laskettelu- tai hiihtosuksilla ennen siirtymistä varsinaisiin mäkihyppysuksiin.

Mäkihypyn harjoitteleminen

Mäkihypyn harjoittelu on nousujohteista ja alkaa erilaisten suksien päällä tehtävien, tasapainoa kehittävien, harjoitteiden tekemisellä. Kun olo suksien päällä on riittävän tukeva voidaan siirtyä varsinaiseen hyppyharjoitteluun. Hyppyharjoittelussa edetään vaiheittain hyppääjän taitotason mukaan. Herttoniemessä pienin mäki on ns. K2-mäki. K2-mäen "nokka" on mahdollista ottaa pois niin, että alkuun voidaan harjoitella ainoastaan laskemista 7,5 metriä pitkää latua pitkin. Kun tuntuma mäkisuksiin on saatu voidaan harjoitteluun lisätä varsinainen hyppääminen. K2-mäestä hypätään n. 1-4 metrin hyppyjä.

K2-mäen jäädessä pieneksi voidaan siirtyä K-15 mäkeen. Mäessä on useampi paikka lähtöpuomille, jotka mahdollistavat sopivan progression eritasoisille hyppääjille. Alimmalta puomilta hypätään n. 4-10 metrin hyppyjä ja ylimmältä lähtötasanteelta lähtiessä mäestä on mahdollista leiskauttaa yli 15 metrin hyppyjä. Herttoniemi tarjoaa erinomaiset puitteet n. 6-12 vuotiaiden mäkikotkien tavoitteelliselle mäkihyppyharjoittelulle. Mäet kuitenkin mahdollistavat kaikenikäisten hyppääjien harjoittelun ja tarjoavat vauhdikkaita elämyksiä kaikille mäkihypystä kiinnostuneille.

Lisätietoa mäkihyppyharjoittelun aloittamisesta:

Antti Kainulainen (antti.k.kainulainen(a)gmail.com, 0405492553)